Устройство на мотокар

Устройство на мотокар и електрокар.

Мотокар с контра баланс – Мотокарите с констрабаланс са най-често срещаният тип на мотокар, когато хората видят този вид машина  веднага разбират, че това е мотокар от съответния тип. Нa мотокарите с контрабаланс, вилиците излизат от предната част на машината, което означава, че мотокара може да се управлява до точното местоположение на товара за поемане или поставяне. Това означава, че не се изисква до съоръжението да присъства лице, което да подава команди на водача, и управлението е обикновена операция. Мотокарите с контрабаланс разполагат с разнообразни начини на захранване , както имат ел. енергия или батерия газ пропан-бутан или дизел. Много от тях имат допълнителни функции като да си движат вилицата на ляво и дясно по посоката на движение, мачта наклон, а често имат и обособени кабини за водача. 

Както подсказва името, мотокарите работят с дизайн на тежест за  противовес на тегло на товара, който се транспортира и манипулира. Противотежеста е с тегло в най-задната част на мотокара за неутрализиране на товара, който ще бъде издигнат в предната част. Електрическите машини могат да работят с по-малъка противотежест като акумулаторната тягова батерия служи като баласт, както и като източник на енергия.

Електро и мотокар с надлъжно изнасяне Ричтрак – Мотокарите с надлъжно изнасяне на товара са типични машини за закрити скалдове. За да се намали необходимия скадов коридор при поемане на товара, повдигателната уредба се прибира, а при полагане на товара, повдигателната уредба се изнася , а при транспорт се прибира между опорите. Ричтрака е прадимно с електрическо захранване и е известен с голямата си маневрености и способността си да се завърта в кръг на място. Ричтрак мотокар – Те са предназначени предимно за работа на склада . Те предлагат максимална височина на повдигане с отлична маневреност. Името се отнася до способността на превоза разклона за ” обсега ” отвъд стабилизиращите краката и поради това ” място ” в стелажи . Комбинацията от този обхват способност и стабилизиращите крака средствата достигат камиони може да вдигне до големи височини (над 10 метра ), докато все още работи в много тесни работни среди Стабилизиращите краката и батериите в рамките на ритчтрак отричат ​​необходимостта всяко противовес на тегло в рамките на електрокарната конструкцията.

Мотокар триопорен високоповдигач с контрабаланс – Първо бяха създадени универсалните високоповдигачи които са четириопорни, притежаващи по-добра проходимост, или триопорни с много добре маневреност. Първите се използвват осевен в закрити помещения и за междуцехов транспорт, в открити скадове, и транспортни възли, схеми и други с оптимален район на действие 100-200 метра.

Високо повдигач със завъртане на товара – са също много подходящи за закрити складове. Вилицата е с подвилична плоча посредством допълнително хидравлично устройство може да се завърта и да поема товари от двете страни на коридора. При това високоповдигачът е разположен надлъжно, така че работния коридор да е по-малък от този на универсалните високоповдигачи, които трябва да застанат челно към стилажа.

Някои производители на мотокари и електрокари могат да разработят свои мотокари и електрокари с въртящ механизъм на кабината с цел направа на по-удобно положение за гледане на оператора . За другите производители , много отворен покрив защитен означава, че това не е необходимо. За повече видимост на стакери могат да бъдат оборудвани с камери за вилица превоз , които предават сигнал до един LCD екран в кабината за подпомагане на обработката на товара. Тези системи могат да бъдат както жични и безжични , обаче в нашия опит жични системи са по-надеждни , тъй като те не са податливи на смущения от външни източници , като например широколентов маршрутизатор .

Електрокарите са отлични за използване на закрито , да достигнат камиони не са идеални мотокарите. Техният нисък под –  може да предизвика проблеми по неравни повърхности на работа.

Мотокар с надлъжно изнасяне на товара и телескопична стрела Телехендлер (маниту).

Курсове за мотокар на цена в лева подходяща за начинаещи и напреднали.

 
 

 

 

4.9/5 - (7 votes)
Scroll to Top